Rekli su…

IMG_3950“Pripadajući kategoriji onih najizuzetnijih, očigledno i danas postojećih “čuda od dece”, odnosno genijalcima, Irena Josifoska zbunjuje i oduševljava već od prvog dodira sa instrumentom…” (M. Adamov, 2008)

“Ne znam da li da je nazovem čudom od deteta ili da kažem da je svirala kao odrasli umetnik. Irena svira obojenije od većine virtuoznih čuda od dece, a dopadljivije od umetnika koji već imaju izgradjenu muzičku ličnost.” (P. Oskar, 2008)

“Neverovatno je kako sva ispevana i bolna legata u Foreovoj “Elegiji” neko može na taj način da doživi i prenese, a da pri tome ni sam nije mnogo patio i nije ranjene duše.” (G. Krajacic, 2009)

“Irena, koja poseduje zadivljujuću muzikalnost, tehničku spretnost, estradu, nerv, sigurnost, polet i vedrinu, zabriljirala je izvanredno komunicirajući sa orkestrom, kao da ima već višedecenijski koncertni staž…” (G. Krajacic, 2010)

“Svaka generacija je imala svoje asove, u sadašnjoj to je svakako Irena Josifoska. To je dete o kome se govori i koje ima veliku perspektivu.“ (B. Radović, 2010)

„Irenina odlučnost, izvođački impuls, stav, izgled, sigurno “vladanje materijom” i kao i uvek, tako upečatljiva stopljenost muzičara i instrumenta, ostavili su izuzetan utisak.“ (M. Adamov, 2013)

Comments are closed